Tévhitek a Reikiről 2.

Tévhitek a Reikiről 2.

Manapság sok szó esik az energiagyógyításról és (sajnos) nem minden szó igaz. Izgalmas látni, ahogy egyre többen indulnak el ebbe az irányba a problémák megoldása során, azonban a szkeptikusok hangja néha hangosabb, mint a mi hangunk, akik gyakorolják és tapasztalják a Reiki csodálatos hatásait. Ahhoz, hogy megértsük a Reikit, értenünk kell, hogyan működik. Bemutatok nektek néhány „mítoszt” az energiagyógyítással kapcsolatban.

1. „Nem működik” vagy „Csak azért működik, mert el akarod hitetni vele, hogy működik.”

Ha kételkedsz az energiagyógyítás hatékonyságában vagy egyáltalán a létezésében az azért lehet, mert még sosem próbáltad. Itt az idő!A reikit, azaz az energiagyógyítás egyik formáját gyakran az alternatív gyógyászatok közé sorolják csak úgy, mint az akupunktúrát vagy gyógynövénykezelést. Bár a mai egészségügyi rendszerben nagyban eltérnek a nyugati orvoslás formáitól, nem jelenti azt, hogy kevésbé hatékonyak vagy „hamisak”.Vannak, akik szerint az energiagyógyítás a Placebo-effektus egyik ékes példája: ha valaki hisz abban, hogy a reiki csökkenti a fájdalmat, akkor valószínűleg csökkenteni is fogja. A Harvard egyik cikkében olvashattuk, hogy a placebohatás lényege, hogy az agy képes meggyőzni a testet egy hamis kezelésről.
Azonban az energetikai gyógyítás több annál, mint a pozitív gondolkodás alkalmazása a gyógyulási folyamatban. Ez jó módja annak, hogy olyan utakat nyissunk meg az elme és a test között, melyekre a modern orvostudomány nem képes.

2. „Nincs tudományos adat, amely alátámasztja.”

A szkeptikusok kedvenc érve a reiki ellen, hogy nincs tudományos tény arra, hogy létezik és működik. A kutatások valóban korlátozottak a nyugati orvosláshoz képest, mégis egyre több bizonyíték áll a rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a reiki és más energiagyógyító módszerek milyen hatással vannak az emberi szervezetre.  Ezek a vizsgálatok kimutatták, hogy csökkenti a gyógyszerek és az orvosi kezelések mellékhatásait, valamint megvédheti az egészséges sejteket a sugárterápiától. Továbbá csökkenti a stresszt, a vérnyomást, pulzusszámot és légzésszámot, a vérzést. Enyhíti a fájdalmat és a kényelmetlenséget, valamint növeli a vörösvértestek számát és segít az álmatlanságba. Ez csak néhány bizonyított előnye az energetikai gyógyításnak.

3. „Az energetikai gyógyítás szigorúan vallásos.”


A Reiki nem vallás. Nem igényli, hogy gyakorolj vallást vagy, hogy legyen hited egy magasabb rendű lényben. Itt az energiáról van szó.Gondolj bele: a világunk és benne minden energiából áll. Ettől változik az időjárás, ez ad életet az állatoknak és növényeknek, valamint a fizikai mozgás lételeme. Az energiát nem kell valláshoz kötni, ezért minden ember profitálhat a Reikiből és az energiagyógyítás egyéb formáiból.

4. „Nem tudod meggyógyítani magad.”

A reikit gyakorlók és energiával dolgozó gyógyítók segíthetnek és segítenek is sokféle problémával küzdő embernek. Az energiád átalakul és befolyásolja a saját gondolataidat, tetteidet. Legyen szó jógáról, meditációról vagy légzési mintákról, mindig a szándékodat állítod fel és vizualizálod. Azon dolgozol, hogy elengedd a negatív gondolatokat. A Reikin kívül, más módot is találhatsz a saját energiáid gyógyítására, azonban nagyon hatékony módszer.  Megtanulnád? Vegyél részt a reiki tanfolyamon!

5. „A reiki a masszázsterápia egy másik formája.”

Míg egyes masszázsterapeuták beépíthetik munkájukba az energiagyógyítást, a reiki és a masszázs nem egy és ugyanaz.A reiki során a kezed a test bizonyos csakráira vagy pontjaira fekteted. A masszázshoz képest ez nagyszerű és könnyű érintés. Néha megfogod a kezed a pont felett, és nem is érsz hozzá. Míg a masszázs a fizikai testre, addig az energiagyógyítással az energetikai testre, közvetve pedig a fizikai testre (és közvetve a mentális, érzelmi testre is) hatást fejt ki.

Teljesen más érzés, mint egy masszázs.Egy betegség során, érdemes körbe nézni az alternatív módszerek között is. A szkeptikusok nagy hangja ellenére, igyekszünk megmutatni az embereknek miről szól valójában az energiagyógyítás. Menj, próbáld ki!

A tévhiteket a saját bőrödön tapasztaltak alapján lehet a legjobban megcáfolni!

 

Shopping Cart