Mi az a reiki?

A Reiki azon a hiten alapszik, hogy a létfontosságú energia áramlik át a testünkön. A reikit alkalmazó gyengéd érintéssel – vagy éppen a test fölé helyezi a kezét – segíti ezt az energiát az egyensúlyt és a gyógyulást elősegítő módon irányítani.

Egyetemes energia

Egy Mikao Usui nevű japán férfi az 1920-as években fejlesztette ki a reikit. A kifejezés két japán szóból származik: „Rei”, ami egyetemes, és „ki”, ami lazán lefordítva az energia életerejét jelenti. Bár nincs olyan kutatás, amely kimutatná, hogy a Reiki energiamezője létezik, a változások, amelyeket a reiki létrehoz vitathatatlanok például olyan állapotok összefüggésében, mint a fájdalom, szorongás és depresszió.

Ez kiegészítésre való, ami azt jelenti, hogy a bevált hagyományos orvosi kezelésekkel együtt ajánlatos használni és nem helyette. Önmagában nem gyógyít meg de elősegíti a gyorsabb regenerálódást és gyógyulást.

Hogyan működik a Reiki?

Ön teljesen felöltözve fekszik egy masszázsasztalon, miközben a kezelő a tenyerét különböző testrészekre helyezi. Az, hogy mennyi ideig hagyja a tenyerét az egyes helyeken az energiaáramlás alapján dönti el.
Annak ellenére, hogy Ön egy masszázsasztalon pihen, a szakember nem masszíroz, nem gyakorol nyomást és nem manipulálja az ízületeit. Csupán gyengéd érintést használ.

Mit érez a kliens a reikizés alatt?

Érezhet melegséget bizsergést vagy lüktetést, az energetizált területén, vagy az egész testében. Előfordulhat, hogy nem érez semmit. Van, aki annyira ellazul, hogy elalszik. Egy Reiki feltöltés körülbelül 50 percig tart.

Ki gyakorolhatja a reikit?

Bárki, aki egy reiki tanfolyamot végez, és gyakorlatot szerez az energiával való munka terén. A tanfolyamok több lépcsőben végezhetők, tanári és mester szintre is el lehet jutni.

A Reiki kezelővé válás része a beavatásnak nevezett esemény, melynek során a Reiki mester „megnyitja” az energiacsatornákat az ember testében. A beavatásnak különböző fokozatai vannak.

Az első szintű beavatás lehetőséget ad arra, hogy érintéssel gyakorolja a reikit magán és másokon.

A második fokozat lehetőséget ad valakinek arra, hogy ezt mentálisan, távolról, közvetlen érintés nélkül gyakorolja. Illetve megtanulja, hogy hogyan lehet ételeket, italokat harmonizálni, teret tisztítani a reiki segítségével.

A harmadik fokozat (más néven mesteri szint) a legerősebb. Az avatás által már a mesteri energiát tudja lehívni a tanuló.

Ha tapasztalt és etikus Reiki kezelőt szeretne találni ellenőrizze a jelölt referenciáit.  A reikit kórházakban és hospice-ban is használják.

Segít a Reiki a szorongáson?

Mivel a kliensnek jobb lesz a közérzete a reiki után, mint előtte volt így a szorongást is csökkentheti. A tanulmányok áttekintése megállapította, hogy a valódi reiki hatékonyabb volt, mint a placebó. A kutatók megállapították, hogy a Reiki a hatékonyan működik a szorongás, a fájdalom és a depresszió enyhítésében, valamint az életminőség és az önbecsülés javításában a hosszabb távon egészségi problémákkal küzdő embereknél.

Vannak-e a Reikinek mellékhatásai?

Általában véve a Reiki vonatkozásában semmilyen mellékhatásról nem tudunk.

Mire számíthatok Reiki után?

A tapasztalatok szerint a reikizés után a kliensek nyugodtabbnak, illetve kevésbé stresszesnek érzik magukat. Ha egészségügyi probléma állapota miatt kapta a Reikit, gyorsabb volt a gyógyulás. A reiki nem helyettesíti a rendszeres orvosi ellátást, csupán kiegészíti.

Mennyibe kerül?

Átlagosan egy alkalom 10 ezer forintba kerül, attól függően, hogy hol élsz. Vannak kezelők, akik ingyen vagy adomány ellenében kezelnek embereket.

Számos pozitív visszacsatolás történik a reiki mindennapos alkalmazásával kapcsolatosan a reiki tanfolyamot végzettek köreiből. A reiki önmunka hatékonyságát a tapasztalatok az alábbi területen bizonyították:

 • hatékony stresszoldás
 • magasabb energiaszint
 • erősebb immunrendszer
 • fájdalom csillapítás
 • lázcsillapítás
 • méregtelenítés
 • vírusos megbetegedések gyógyulási folyamatainak felgyorsítása
 • lelki és fizikai eredetű gondok hatékony megoldása
 • nagyobb fizikai és szellemi teljesítmény
 • könnyebb stresszkezelés
 • vágás, égés, horzsolás, különböző sebek regenerációjának felgyorsítása
 • kiegyensúlyozottság

A sikerélmények és pozitív tapasztalatok ösztönzőleg hatnak a reikit használókra így egyre magabiztosabban használják majd a technikát, amely a gyakorlatban igen egyszerű.

A reiki nem csupán egy remek módszer. A távoli cél a test, lélek és az elme transzformálása. Ennek az első lépcsőfoka a fizikai egészség és kiegyensúlyozottság, amelyet rendszeres gyakorlással érhetünk el. Az elem csendjét nem egyszerű fenntartani. Ennek megvalósítására a reiki alapítója meditációs technikát tanít. Minél inkább kézben tartjuk az elménk és az érzelmeink hullámzását és ezt a harmóniát minél inkább képesek vagyunk fenn is tartani a mindennapokban, annál közelebb kerülünk a reiki céljához.

Választható reiki tanfolyam időpontokért kattints.

 

 

Shopping Cart