Tavaszi megújulás – test, elme és szellem

A hosszú téli hónapok során a legtöbben bekuckózunk és hajlamosak vagyunk elmerülni a saját belső világunkban. Ez az időszak az energiamegtakarításról szól. Azonban amikor eljön a tavasz, a föld felmelegszik, a virágok és a fák kivirulnak, újra az élet illata kering a levegőben. Ilyenkor megmozdul bennünk valami. A természethez hasonlóan mi is ébredezünk a téli álomból. Energikusabbnak és élettelibbnek érezhetjük magunkat, a megújulás és az új energiák tagadhatatlan érzésével vágunk neki ennek a csodás évszaknak. A megújulás érzése pozitív energiákat és inspirációt ad, hogy megvalósítsuk céljainkat és kreatívan használjuk fel energiáinkat. A tavasz regeneráció a testnek, léleknek és elmének egyaránt. Mindannyian érezzük: eljött a megújulás ideje! Hogyan vezessük le a felgyülemlett energiákat hasznosan?

1. Rakj rendet: kívül és belül

Tedd rendbe a környezetedet! A felgyülemlett energiák nem csak pozitívak lehetnek. Ilyenkor szükséged lehet egy tértisztításra. A tisztítás nagyon hasznos kellékei lehetnek számodra a füstölők, és a kristályok is.

A tavaszi nagytakarítás nem csak a környezetedre vonatkozik! Habár a tavasz jó alkalom, hogy átnézd a ruhatárad, adományozz vagy megszabadulj a felesleges holmiktól, tökéletes időszak a belső gondolatok és érzések mérlegelésére is. Értékeld újra az életed kulcsfontosságú területeit: munka, magánélet, kapcsolatok. Úgy érzed ezek közül lehetne min változtatni? Itt az idő! Egy rossz munkahely vagy kapcsolat sok negatív energiát hozhat az életedbe.

Engedd el a rosszat, hogy helyet adhass a jónak!

2. Töltsetek együtt időt – a természet és te

Számos tanulmány bizonyította már be, hogy a természetben eltöltött idő jelentős pozitív hatással van az egészségedre. Mindössze húsz perc a szabadban elegendő, hogy javuljon a közérzetünk. Ez az időtöltés enyhíti a szorongást, depressziót, javítja a kognitív funkciókat, valamint támogatja a fokozott boldogságérzetet. A természetben töltött idő olyan agyhullámokat is generál, amelyek hasonlóak a meditáció közben tapasztaltakhoz. Nem hiszed?

Menj ki a természetbe, tölts ott időt és ölelj meg egy fát!

  1. Csak kreatívan!

A kreativitás felélénkíti és táplálja testét, elméjét és szellemét. Bizonyított tény, hogy mentális, érzelmi, fizikai és spirituális előnyökkel jár, ha kézzelfogható módon fejezed ki magadat. Ossz meg valamit a világgal! A kórházakban és börtönökben gyakran alkalmazzák a művészetterápiát. Mindannyian egyedi módon fejezzük ki kreativitásunkat, legyen az írás, rajzolás, éneklés vagy tánc. Vedd elő azt az ecsetet, amit akkor tettél le, amikor az élet túl mozgalmassá vált, és éld ki kreativitásod.

  1. Mozogni jó

Tánc. Jógázz. Vagy csak sétálj egyet, állj meg közben és merülj el virágok látványában. A séta nagyszerű módja a test mozgatásának, miközben kitisztítja az elmét, csökkenti a szorongást és a depressziót. Ha már belejöttél a rendszeres sétálásba ne felejtsd el néha megváltoztatni az útvonalad! Hamar rutin válhat belőle, azonban az új tájak jótékony hatással lehetnek rád és a perspektíváidra!

  1. Énidő

A rohanó mindennapokban folyamatosan érnek minket olyan külső ingerek, amelyek hatására rengeteg aggodalom és stressz gyűlik bennünk össze. Állj meg néha és szoríts időt a mindennapokban arra, hogy kiürítsd a cikázó gondolatokat a fejedből! A meditációhoz használj chakra hangtálakat!

Nyugtató és stresszoldó hatásuknak köszönhetően kiváló időtöltés.

  1. Újítsd meg a lelkedet

Próbálj ki valami újat! Az új dolgok kipróbálása tápláló a lelkednek. A napi gyakorlatok, mint a jóga vagy a meditáció segítenek kiszakadni a mindennapi őrületből. Írj naplót, olvass inspiráló könyveket vagy próbálj ki olyan dolgokat, amik feltöltenek szellemileg. Tanulj valami újat! Éppen az a cél, hogy megtaláld azokat a dolgokat az életedben amelyek boldoggá tesznek és kikapcsolnak.

Nézz szét a spirituális tanfolyamok között, sosem késő belevágni valami újba!

  1. Fókuszban az egészség

Gondold át a jelenlegi étrendedet, mozgási szokásaidat, illetve, hogy mennyire vagy stresszes. Amennyiben úgy gondolod, hogy lehetne jobb is, érdemes egy-egy életminőséget javító változást megfontolni. Egy tavaszi méregtelenítő kúra vagy a cukor, koffein és az alkohol felváltása friss gyümölcslevekre, zöldséglevekre vagy méregtelenítő teákra jó kezdés lehet. A tisztítási folyamat stresszmentesíti a testet, növeli az energiaszintet. Figyeld meg, hogyan érzed magad bizonyos ételek elfogyasztása után.

A megfelelő táplálkozás gyógyír a testnek.

  1. Egyszerű és nagyszerű mindennapok

Minél egyszerűbb, annál nagyszerűbb. Te is hallottad már, igaz? Szervezd át a prioritásaidat és értékeld újra, hogy hová is fekteted az idődet és energiáidat. Kezdd el elengedni azokat a dolgokat, amelyek kimerítenek. Tedd fel a következő kérdéseket magadnak: Mit értékelek a legtöbbre az életemben? Hogyan tudom úgy felhasználni az időmet, hogy a lehető leghatékonyabban teremtsem meg azt az életet, amit élni szeretnék? Helyezd ezeket középpontba.

Ahogy leegyszerűsíted ezeket, annál kifizetődőbb lesz az életed.

Shopping Cart