Játékszabályok, azaz házirend – avagy mi van, ha elfogy a csoki?

„Mivel sajnos már rendszeresen vannak olyan bejelentkezők, akik nem érkeznek meg, vagy az utolsó pillanatban lemondják a részvételt, így a tanfolyamra csak előleg fizetése után érvényes a regisztrációd, amit akkor adunk vissza, ha a mi hibánkból marad el az esemény, vagy max 48 órával hamarabb jelezted távol maradásod. ”

Facebook oldalunk tetején olvasható ez a szabály.

Ennek ellenére még mindig előfordul, hogy a tanfolyam napján mondja le valaki a részvételt.

Nézzünk akkor egy kicsit a „kulisszák mögé.”

Képzeld el, hogy vendégeket vársz és süteményt szeretnél sütni. Alaposan átgondolod, mit is szeretnél sütni, átnézed a hozzávalókat, ami hiányzik, megveszed a boltban, megtervezed a süti elkészítéséhez szükséges időt. Minden hozzávaló megvan, az időterv is rendben, így reggel teljes nyugalommal állsz neki a sütésnek.
De a nyugalom csak addig tart, amíg észre nem veszed, hogy a sütemény csokimázához szükséges csoki felét befalta a gyerek/férj/pár.
Igazából a lényeg nem az, hogy ki és mit, hanem hogy befalta. Tehát volt csoki, nincs csoki.

Mi történik ilyenkor?
Felborul a rend, megszűnik a nyugalom, újra kell tervezni mindent és nem is készülsz el időre.
Nos, valami ilyesmi történik akkor is, ha valaki egy-két órával a tanfolyam kezdete előtt közli, hogy mégsem érkezik.

Hogy miért baj ez?

Először is azért, mert a tanfolyam minősége és a hely nagysága miatt limitált a résztvevők száma, tehát meghatározott számú ember lehet jelen. Lehet, hogy más is szívesen jött volna, de az utolsó pillanatban már nem tud elindulni.
Tehát: a késői lemondó más elől veszi el a helyet!
S az is nagyon fontos szempont, hogy vannak olyan gyakorlatok, amelyeket csak párban lehet elvégezni. Azaz, ha kiesik egy ember, akkor azzal a csoport egészének tanulását veszélyezteti a távol maradó.
Ha valaki a kezdés előtt egy-két órával értesít, hogy mégsem érkezik, kezdődhet a kapkodás, hogy ki állhat be a kiesett résztvevő helyére, vagy segítőt kell hívnunk, ami vagy sikerül, vagy nem az utolsó pillanatban….

Gondolom, nem kell tovább magyaráznom, hogy ez milyen nehézségekkel jár. Mint ahogy biztosan az is érthető, hogy senkitől sem várható el, hogy készenlétben álljon azért, hogy elinduljon-e hozzánk, ha valaki lemondaná a részvételt, vagy tervezheti nyugodtan, kiszámíthatóan a napját.

Tehát: ha bizonytalan vagy, hogy valóban el tudsz-e jönni, inkább egy olyan időpontot válassz, amikor biztos, hogy találkozhatunk is!

Távolmaradásodat pedig kérlek, jelezd időben, a házirendben szereplő módon – részletek a Facebook oldal tetején, rögzített posztban, vagy itt >>> HÁZIREND

Shopping Cart