Éld meg az életed!

Éld meg az életet!

Csodálatos lehetőségekkel születünk erre a világra. Mindenki. Kivétel nélkül. Álmokat szövünk, reményeket táplálunk. Így indulunk el életünk úján. Mindent megteszünk a boldogságunkért. Ki többet, ki kevesebbet. Van, aki kitartóbb és van, aki az első kudarc után feladja. Tanulunk példákból, másolunk mintákat. Teszi mindenki a dolgát, ki-ki a maga módján.
Kevés kivételtől eltekintve, mind valami nagyot akarunk alkotni, maradandót létrehozni. Mindegy, hogy ez a magánéletünkhöz avagy egy vállalkozáshoz köthető. Csak haladunk előre, néha visz minket az ár sodrása, néha ellenállunk, de egyre csak jobbak és értékesebbek akarunk lenni.
Ilyen az emberi mivoltunk. Vágyakkal telített. És ez jó. Mert megkülönböztet és kivételessé tesz minket, embereket.
Mégis, ebben a koncentrált megfelelési vágyban, a mindennapok hajszolásában, netán azok túlélésében, a versengésben, csupán egyvalamiről feledkezünk meg: saját magunkról.

Hiába akarunk áldozatkész társak lenni, ha közben nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.

Hiába akarunk példamutató és megértő szülők lenni, ha közben hiányzik belőlünk a megértés és az elfogadás képessége.

Hiába akarunk az üzleti világban helyt állni, ha közben fásultak vagyunk.Hiába akarunk kiegyensúlyozottabbak lenni, ha közben nem tudjuk, hogy mitől is válhatnánk azzá.

A megoldásban nincs semmilyen titok, nincs köze sem misztikumhoz, sem túlvilágihoz. Abban rejlik, hogy mit gondolunk magunkról, mit teszünk saját magunk érdekében, mivel motiváljuk és fejlesztjük saját énünket, de leginkább abban, hogy mikor engedjük egy picit is szabadon szárnyalni a lelkünket. Szerinted nem érdemled meg?

Van egy mondás, miszerint üres tálból nem tudsz kínálni.

Számtalan oldalról meg lehet közelíti ennek a mondatnak az értelmét, de szinte bizonyos, hogy a végén mindig ugyanarra jutnánk: A fáradságodért, a leterheltségedért, a kiégettségedért Te magad vagy a felelős.

Még akkor is, ha nem hiszed. Ha sokkal könnyebb ezért a körülményeket, a környezetet, az életet hibáztatni. Felelősöket keresni a munkáltató, a társ személyében, az időjárásban. Sokkal egyszerűbb, mint magunkba nézni, észrevenni, beismerni és elfogadni: a hiba abban van, hogy mi nem töltődünk eleget, vagy éppen kellő minőségben.

Ugye tudod, hogy amit adsz, azt is kapod vissza?

Ha Te magad feszült vagy, úgy érzed nincs időd semmire, az csakis azért van, mert kiürültek az energiatartalékaid. Hidd el, súlyos következményekkel jár, ha belül üres vagy.

Éppen emiatt: akkor teszed magaddal és a környezeteddel a legjobbat, ha elég időt szánsz magadra, ha mind a szellemi, mind a testi feltöltődésnek és fejlődésednek teret engedsz. Így válsz magabiztossá, és leszel valaki, aki az élet minden területén képes helyt állni.

Óriási kincset tart a kezében az, aki felismeri ennek a jelentőségét. Hisz ez mindennek az alapja. Te és a saját magadra fordított idő. Innen indul minden. Néha ki kell kapcsolni, el kell engedni a mindennapok történéseit, fel kell szabadítani magunkat a terhek alól.

Neked is be kell látnod, ha a szívedben és a lelkedben béke van, akkor bármilyen akadályt le tudsz küzdeni, akkor lehetsz igazán önmagad, teljességben, fényességben, amit aztán kivetíthetsz a körülötted élő emberekre is. Ez a legnagyobb ajándék, amit csak magunkból adhatunk.

Ne sajnáld az időt. Ez az élet egyik legnagyobb és legnemesebb befektetése. Önmagaddal harmóniában lenni. Mi lehet ennél kifizetődőbb?

A kérdés tehát: Te mit teszel önmagad érdekében? Megnézed időnként a napfelkeltét, hogy bámulatba ejtő színeket láss? Meghallgatsz időnként egy számodra kedves dallamot, hogy az a zsigereidig hatoljon? Megállsz néha, csak úgy, hogy gyönyörködj az élet szépségében? Elengeded a téged visszatartó erőket, eseményeket, személyeket?

Megéled vajon az életedet?

Ne vedd el magadtól az időt. Mindegy mit teszel, tedd. Mindegy merre mész, csak legyen örömöd benne. Olyan tevékenység legyen, amitől igazán ki tudsz kapcsolódni, ami a szívedig hatol, amitől pezseg a véred, amitől új élet költözik beléd. A lelkedbe. Olyannyira más ember leszel, mint amit magad sem hittél.

Számtalan módja van a feltöltődésnek, egyet emelünk most ki ezek közül, mégpedig egy kellemes hangulatú TÁBORT   a Dunakanyarban, Gödön.

Mire számíthatsz ezen a hétvégén?

Közösen újraéledünk a hamvainkból, mint Főnix madár. Lepakoljunk a régi terheket, mindent, ami visszahúz, visszatart. Elengedjük a múltat, és a hozzákapcsolódó energiákat. Teret adunk az újnak, feltöltődünk, és egy új élet reményében feltámadunk. Mint mindig, így most is rengeteg gyakorlat, megélés, izgalmas és intenzív belső munka lesz sok beszélgetéssel. Szétszedjük és összerakjuk magunkat. Megkeressük a blokkokat és leásunk a problémák gyökeréig. Tisztítunk, elengedünk, megbocsátunk, meditálunk, felélesztjük a belsőtüzünket. Majd töltődünk és újraépítjük magunkat. Kihasználjuk a hely varázsát, a természet adta lehetőségeket, és a TŰZ energiáit.

Gyere, ha változtatnál, ha elengednél, ha feltöltődnél!

Ha úgy érzed, készen állsz egy új életre, ha döntés előtt állsz, ha megrekedtél és nem találod a kiutat.

Gyere, és gyűjts friss, új energiákat, lendületet.


Részletek a táborról


Megyek veletek táborozni!

1 thought on “Éld meg az életed!”

  1. Pingback: Rajtad is múlik, milyen éved lesz! Segítünk tíz tippel! - Fönixközpont

Comments are closed.

Shopping Cart