A gyógynövényes vagy a gyantás füstölő a jobb? A nagy füstölő teszt

A gyógynövényes vagy a gyantás füstölő a jobb? A nagy füstölő teszt

A füstölőt hagyományosan fagyantából, aromás gyógynövényekből és különböző növényi részekből készítették.

Azonban a ma forgalomban levő füstölők között már igen nehéz olyat találni, ami 100%-ban autentikus módon, kiváló minőségű, természetes anyagokból készült volna, mi több, a megvásárolható füstölők nagy részét vegyileg, mesterséges illatanyagokkal dúsítva gyártják.

A tiszta gyógynövényes füstölők előnyei

Amikor gyógynövényes füstölőt gyújtasz meg, több szempontból is kifejezetten jót teszel Önmagaddal! Milyen esetekben ajánljuk a Főnix Központnál kapható a füstölőket? Például:

1. Pihenéshez, ellazult állapot elősegítéséhez

A tömjén és a cédrusfa jól alkalmazható általános relaxációra.

Ehhez gyújts meg füstölőt, helyezkedj el kényelmesen egy nagy párnán, vagy a kanapén egy csésze teával, egy könyvvel és akár a háttérben valami kellemes zenével. A finom illatok fokozzák a lazító hatást, lehetővé téve, hogy mind fizikailag mind szellemileg jótékonyan kikapcsolj.

2. Stressz és szorongás csökkentésére

A szorongás csökkentésére használd a legtisztább és legjobb minőségű szantálfákat (a levendula és a rozmaring is megfelelnek a célnak).

Ha többre van szükséged egy kellemes relaxálásnál csillapítsd le az elmédet pl. egy kiválasztott fókuszpontra figyelve, hogy ne aggódjon dolgokon és ne kapkodjon egyik gondolatról a másikra.

3. Meditációhoz, elme munkákhoz

A szantálfa és a lótusz füstölőt használhatod a figyelmed elmélyítésére, a tudatod kitisztítására, érzékeid fokozására továbbá a meditációs állapot eléréséhez.

4. Spiritualitás fejlesztéséhez

A füstölő égetése kapuként is funkcionálhat a spiritualitáshoz. A füstölő a világ számos vallásában – hinduizmus, buddhizmus, kereszténység – napi használatban van és volt is évezredek óta.

Miből és hogy készülnek a gyógynövényes füstölők?

A füstölőpálcikák általában két összetevőből állnak: valamilyen alap nyersanyagból és illatos olajból.

Nyersanyag lehet: szantálfa, agarfa, tömjénfa, ezeket legtöbbször porítják, majd összekeverik valamilyen természetes, növényi eredetű ragasztóanyaggal. Az indiai füstölők nagy része fűrészporból és parfümolajból készülnek.

Melyiket válasszam: a gyógynövényes vagy a gyantafüstölőt?

A gyanta füstölő (mint pl. a tömjén, amit gyakran párosítanak mirhával) a füstölők legtisztább és legtermészetesebb formája, a gyantákat ugyanis fákból, cserjékből és egyéb növényekből nyerik.

A gyógynövényes füstölőpálcikákkal ellentétben a gyantafüstölő nem ég el magától.

Amíg a füstölőpálcának elég a mártott végét egyszerűen meggyújtani, a gyantafüstölő alkalmazása már kissé bonyolultabb pedig azt már a bibliai idők óta használják és használata az évezredek óta semmit sem változott; a legtöbb típust faszéngyöngy vagy széntabletta felett égetik el.

A természetes alapanyagokból készült füstölőnek orrod kényeztetésén túl is számos előnye van.

A különböző illatok különböző reakciókat váltanak ki az agyad memóriáért, érzelmekért és hormonszabályozásért felelős limbikus rendszerében.

A füstölők égetéséből származó kellemes illataromák az aromaterápiás, gyógyászati célú illóolajokhoz hasonló módon hathatnak attól függetlenül, hogy azok épp gyógynövényes vagy gyantás füstölőből erednek.

Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg kedvenc illatodat! 

 

Shopping Cart