A füstölőket az őskor óta használják az egész világon egy bizonyos ok miatt

A füstölőket az őskor óta használják az egész világon egy bizonyos ok miatt

Amikor füstölőt gyújtasz, mi a legfontosabb cél a számodra? Segítsen az ellazulásban? Növelje a fókuszod? Valamilyen energetikai folyamatra segítsen rá? Esetleg egyszerűen szereted a füstölők illatát?

Bármelyik is legyen az oka, amikor meggyújtasz egy vagy több szál füstölőt, tudd, sok évezredes hagyományt követsz vele. Ám tudod, mi a legfőbb oka annak, hogy megannyi kultúrában égetnek füstölőket?

A füstölőket az őskor óta használja az emberiség

Már az írott történelem előtt felismerték őseink, hogy egyes növényeknek nagyon egyedi, jellegzetes illata van, illetőleg azt is, hogy erőteljes, kellemes aromájú a füstje égés során.

Régészeti feltárások során 5300 évvel ezelőtt találták meg az első nyomát annak, hogy bizonyítottan füstölőt égettek az emberek, és egyiptomi, indiai, kínai falvésetek is tanúskodnak róla.

Idővel egyre több kultúránál jelent meg a különböző illatos füstök alkalmazása

Vallástól függetlenül volt ahol a szellemeknek, isteneknek szánt felajánlásként, hol pont az ártó szellemek, démonok el- és kiűzésére használták azokat. A célnak megfelelően a világ egymástól távoli régióiban különböző füstölő eszközök alakultak ki.

Mára pedig már számtalan füstölő fajtát ismerünk, illatok terén pedig szinte megszámlálhatatlan variáció közül választhat az, aki füstölőt kíván vásárolni. A kedvelt alapillatok, a tömjén, a mirha, a szantál vagy szantálfa adja a legtöbb füstölő alap aromás illatát.

129695062_814736342712060_7198886001864119727_n
Foto: Szegedi Reni

Miért használják a spirituális hagyományokban a füstölőket?

A füstölők kellemes, aromás illatukkal segíthetik az elme elcsitulását, a rohanó gondolatok lassulását, meditáció során megalapozza a nyugodt, elmélyült állapotot, ezzel is támogatva a lelki-, mentális- és spirituális munkát.

Egyes illatok javítják a fogékonyságot, így a rendszerező gondolatokra vannak jó hatással, segíthetnek az összpontosításban, valamint a feltöltődésben, miáltal a lelki megújulásban és energiával való feltöltekezésben játszhatnak jelentős szerepet.

Amikor tehát meggyújtod a kedvenc füstölőd és a Főnix Központban vett füstölő tartóba helyezed, hagyd, hogy átjárjon a mennyei illata és a feszültség kiszálljon belőled, ahogy lassan elparázslik a füstölő

Shopping Cart